Technovolt
Calitatea nu este un scop, este o obișnuință.

Educație

Ce este un Data Logger ?21 Ian 2021

Va recomandam un alt articol -disponibil pe pagina web a partenerului nostru DEWESOFT, referitor la inregistratoarele de date (Data Logger).Parcurgerea acestui articol prilejuieste -celor interesati de subiect - o lectura captivanta, in timpul careia vor afla: ce... ...

Detalii
Ce este Achizitia de Date (Data Acquisition -DAQ sau DAS) ?21 Ian 2021

Va propunem un articol interesant, despre Achizitia de Date (DAQ sau DAS).Un material bogat in continut, oferind raspunsuri detaliate la intrebari esentiale: ce este Achizitia de Date? care sunt caracteristicile si capabilitatile proceselor DAQ? cum si... ...

Detalii


Module pentru studiul electronicii de putere și al mașinilor electrice

Descriere

Cursurile multimedia UniTrain-I în domeniul electronicii de putere utilizează numeroase lucrări experimentale şi animaţii pentru a explica modul de realizare şi funcţionare al diferitelor tipuri de convertoare. Studenţii care participă la curs sunt familiarizaţi cu diferitele tipuri de dispozitive semiconductoare de putere şi cu tipurile de circuite în care acestea sunt folosite. Diferitele tipuri de circuite sunt utilizate în multe lucrări experimentale care tratează probleme legate de modularea impulsurilor, triggerare şi de instrumentaţie, incluzând aici utilizarea multimetrelor şi osciloscoapelor, aceste lucrări experimentale având scopul de a prezenta proprietăţile şi performanţele convertoarelor.

Cursurile multimedia UniTrain-I în domeniul maşinilor electrice tratează întregul spectru al tipurilor de maşini electrice. Maşinile sunt caracterizate de statoare deschise accesibile din exterior. Aceste maşini sunt amplasate pe plăci dedicate lucrărilor experimentale permiţând astfel vizualizarea detaliată a modalităţii de realizare internă a maşinii. În plus, această modalitate de construcţie a maşinilor permite interschimbarea facilă a rotoarelor fără utilizarea unor unelte.

Studenţii care participă la aceste cursuri sunt familiarizaţi cu principiile fizice, modul de funcţionare, proprietăţile şi circuitele de bază specifice diferitelor maşini electrice. Majoritatea experimentelor presupun punerea în funcţiune a maşinilor electrice şi măsurarea mărimilor electrice specifice acestora cu ajutorul multimetrelor şi a osciloscopului. Sunt de asemenea configurate dispozitivele cu ajutorul cărora se comandă maşinile electrice şi sunt reamintite regulile de utilizare în siguranţă (regulile de tehnica şi securitatea muncii) a maşinilor electrice.

Înapoi
CodTitlul modulului
CO4204-7NElectronică de putere 1: Convertoare statice trifazate cu comutatie naturala
CO4204-7MElectronică de putere 2: Convertoare statice cu comutatie fortată
CO4204-7PElectronică de putere 3: Actionari cu convertizoare de frecvenţă
CO4204-7QElectronică de putere 4: Corecţia factorului de putere - PFC
CO4204-7SMaşini electrice 1: Maşini de curent continuu
CO4204-7TMaşini electrice 2: Maşini asincrone
CO4204-7UMaşini electrice 3: Maşini sincrone şi cu contacte alunecătoare
CO4204-7WMaşini electrice 5: Motoare pas cu pas
CO4204-7XMaşini electrice 6: Motoare liniare
CO4204-7ZMaşini electrice 7: Motoare de curent continuu fără perii/servomotoare
CO4204-7YTransformatoare trifazate
CO4203-2VServietă pentru stocarea şi transportul plăcilor experimentale UniTrain
RO EN

Techno Volt SRL RO 11997742, J40/6282/1999
Bd. Constructorilor 20A, sector 6, Bucuresti
Tel: +4021 220 1302, office@technovolt.ro

Copyright © 2018 Techno Volt SRL. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel